Информационна кампания разказва какво е Е-здраве и как да го активираме в Свищов. Акцията се организира от Регионалната здравна инспекция във Велико Търново и "Информационно обслужване" - Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус". Специалистите ще са в центъра на крайдунавския град - пред сградата на Общината във времето от 10:00 до 16:00 часа днес.

За успешно сдвояване на електронното пациентско досие с мобилно устройство гражданите следва да представят лична карта; разполагат с активна електронна поща; притежават смартфон (без марка Нuawei) с включен мобилен интернет; са инсталирали мобилното приложение "еЗдраве“ от Google Play или App Store.

Услугата се предоставя единствено лично и на пълнолетни лица. Електронните здравни досиета на деца до 18 години се достъпват през "eЗдраве“ на родителите им.

Всеки гражданин, който не притежава електронен подпис и желае да активира на мобилно устройство (смартфон или таблет) електронното си здравно досие, може да го направи и Центъра за административно обслужване на РЗИ - Велико Търново, на партерния етаж в сградата на ул. "Никола Габровски“ №23. Мобилното приложение предоставя възможност за проследяване на данните за извършени прегледи, изследвания, хоспитализации и всички здравни записи за лицето, активирало "eЗдраве“ и неговите ненавършили пълнолетие деца.