Девет събития – концерти, изложби и литературни премиери ни спасяват от скутата през следващия месец във Варна. Събитията са в календара на тазгодишното издание на Есенния салон на изкуствата, който беше открит вчера в Морската.

Началото на фестивала бе поставено на сцена "Раковина" в Морската градина с изпълнение на 4 младежки поп и рок групи - Xperiment, Seaweeds, Само за малко и Dave Martin Acoustic.

Събитията едва започват, като от 14 до 25-ти октомври - Изложба "Красотата между два свята" на Златка Божилова ще бъде изложена в Стъкления куб на Радио Варна. Божилова е реализирала над 15 самостоятелни изложби, а по време на Салона ще представи нетрадиционни апликации, вдъхновени от красотата на морето.

На 15-ти октомври от 18:00ч Мария Лалева представя своята най-нова книга в Градска художествена галерия "Борис Георгиев".

На 19-ти октомври от 17:00ч. отново се завръщаме на сцена "Ръковина", където ще чуем три младежки варненски поп и рок групи - Mental Asylum, Социална дистанция, Elephant Foot's.

На 26-ти октомври от 11:30ч. ни очаква прекрасен концерт на камерен оркестър "Анима" с диригент Георги Зайранов Градска художествена галерия "Борис Георгиев". Концертите на оркестъра са подиум за изява на млади таланти.

В репертоара на оркестъра са включени творби от българската и световната класика, както и от съвременната поп, рок и филмова музика.

На 4 ноември от 18:30 ч. отново в Градската художествена галерия "Борис Георгиев" ще звучи аржентинско танго. Страстните ритми ще изпълни Стоян Караиванов и квартет "Либеранто". Караиванов е български бандонеонист и редовен солист на водещите симфонични оркестри и класически камерни ансамбли.

От 11 до 22-ти ноември - Изложба "Акварелно-керамични отражения" на Анна Лавреха и Ирина Понамарчук - Украйна в Стъкления куб Радио "Варна".

На 15-ти ноември, 18:30ч. ще има концерт на струнен квартет "Калиенте"-Магдалена Каменова (цигулка), Георги Райчев (цигулка), Евелина Михова (виола), Тодор Иванов (виолончело) и Емил Гунев (контрабас) в концертната зала на ВМК.

Фестивалът ще бъде закрит с концерт на новосъздадения камерен ансамбъл "По пътя на музиката" от 17:00 ч. в Градската художествена галерия "Борис Георгиев“

на 30-ти ноември. Всички събития в рамките на Есенния салон на изкуствата са с вход свободен.