Кметът на район "Младост" инж. Ивайло Кукурин направи своя отчет за изминалата седмица:

Завърши реорганизацията на движението на ул. "Д-р Николай П. Николаев". Обезопасени бяха двата тротоара и приключи отбелязването на нови пешеходни пътеки пред двете детски градини там. Улицата вече е еднопосочна с влизане от ул. "Бъднина". Тротоарът пред детските градини е ограничен с решетъчни елементи, а на отсрещния са монтирани антипаркинг колчета.

Беше извършена поредна инспекция на детска градина 123 "Шарл Перо" в Горубляне във връзка с продължаващите ремонтни дейности за отстраняване на течове от покриви. Очакваме в най-скоро време всичко да е готово.

Продължават ремонти по тротоарни настилки в район "Младост". През тази седмица - "Младост 1" и "Младост 3" са обект на внимание. Подновяването на тротоарите тече с пълна сила.

След множество писма от наша страна продължи освежаването на маркировки по улиците. Такъв е случаят с кръстовището пред общината. Напомнихме на Столична община за необходимостта от премаркиране на пешеходните пътеки в района и обърнахме особено внимание на тези в близост до детски градини и училища. Изискахме това да се случи преди началото на учебната година.

Продължаваме активната си работа по окончателното справяне със замърсяването с нефтопродукт зад бл. 326 в "Младост 3". Предложили сме на Столична община варианти за окончателно справяне с проблема. Като временна мярка зоната отново е обработена с неутрализиращ агент.