Електрическите тротинетки трябва да се движат с много по-ниска скорост, особено през лятото и през туристическия сезон. Това коментира за Радио Варна бившият общински съветник Драгомир Белев. 

Той посочи и основните проблеми, които по негово мнение трябва да се разрешат във връзка с карането на електрическите тротинетки в града. По думите на Белев, тези, които карат тротинетки по тротоарите, трябва да ги карат с много по-ниска скорост. "Има много деца във ваканция, възрастни хора. Опасно е", каза Белев. 

Според него водачите на тротинетки не могат да бъдат спрени да ги карат по велоалеите. "Но те правят това и по самите тротоари, а най-лошото е, че ги карат и по двама. Има и такива, които карат по пътно платно, между автомобилите, на зиг-заг. Те са без каски, а нощно време са и без светлоотразители", възмущава се Белев.

Трябва да бъде променен Законът за движение по пътищата, посочи още той. "С този Закон трябва да се регламентира движението на водачите на тротинетки. Аз съм убеден, че всичко ще се промени, като стане един много тежък инцидент", допълни Белев. 

По думите му, карането на тротинетки в Морската градина с над 20-25 км/ч - там, където има малки деца и хора, които се разхождат, също създава проблеми. "Определени са две алеи за движение на велосипеди. Нека тротинетките да се движат по тях", каза още той. Белев допълни, че трябва да бъде забранено движението на велосипеди и тротинетки и по Ларгото. 

Мнението на Драгомир Белев чуйте в прикачения звуков файл: