Какво дишат живущите и пешеходците на метри от главната улица в следствие на проточилите се с месеци ремонти.

Такъв въпрос задават активни граждани в популярна Фейсбук група и онагледяват със снимки, видя репортер на "Фокус".

По улицата - в случая е "Стефан Караджа", по която се извършва основен ремонт, се носи пясък на талази - като Пустина буря или като филм, сниман в Дивия Запад.

Ето и част от коментарите под снимките на прашясали коли по улицата в централната част на града. Публикуваме ги без редакторска намеса:

- Град Варна, т.е. кметът, носи наказателна отговорност, ако не измие достатъчно улиците. Праховите частици могат да доведат до рак!

- Дишат това, което и в Русе дишат. В цяла България едновременно се правят ВК-ремонти. И то, само за пари, а не за да стане по-добро съществуването ни.

- Е нали има мивка на пристанището!

- Ул. Л. Каравелов е изключително прашна.

Живеещи по нея споделят, че особено тежко е положението вечерта. През деня поне само тежката механизация вдига прахоляк. В тъмните часове от денонощието положението е страшно - масово коли се движат по нея, в търсене на място, където да паркират. Вдигат прахоляк и хората не могат да отворят прозорците на домовете си.

От Община Варна заявиха пред репортер на медията ни, че улицата трябва да е затворена за движение, с изключение за тези които живеят там и трябва да пренесат някакъв багаж. Трябвало полицията да следи за нарушители. Униформени, казват нашите читатели, не сме виждали.