В предаването "Цветовете на Пловдив“ по Радио "Фокус“ тази седмица ще ви срещнем с ансамбъл "Тракия“, наричан с право "новатор с корени в българския фолклор. Спектаклите на ансамбъла излизат от рамките на традиционните концерти и по един блестящ начин разкриват огромното фолклорно богатство на България от всички етнографски области.

Откога съществува Ансамбъл "Тракия", кой е неговият създател и още за дейността му днес ще ни разкаже неговият главен художествен ръководител и хореограф проф. д-р Даниела Дженева.

Отново ще посетим и Природонаучния музей в Пловдив, където се очаква нова атракция – арктически аквариум, с редки животни от Северния полюс.

Ще се опитаме да разберем още как се чувства крокодила Хектор, след като посетителка на музея му подхвърли мокри кърпички за ядене.

За всичко това ще ни информира директорът на музея Огнян Тодоров.

Във времето за анонси на събития от културния календар на Пловдив ще разберете как благотворителността осмисля успеха на световноизвестния цирков артист Енчо Порязов. Ще чуете подробности за неговото звездно шоу "Нощ на звездите“, което за пореден път ще завладее Античния театър в Пловдив на 26 август.

Бъдете с нас на честота 89.9 MHz и предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус", във вторник, 22 август, от 14 до 15 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.