Художници-преподаватели от четири държави показват в изложба резултатите от Международен пленер рисунка голям формат "Диалог“ в пловдивската галерия "Резонанс". В експозицията се представят художници-преподаватели от България, Германия, Австрия и Швейцария. Организатор на пленера, който е юбилеен, е Училищното настоятелство на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив. Каква е целта на проекта, който вече 10 години поддържа активни международни контакти между училища по изкуствата от България и света, ще ни разкаже в предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" Николай Томов, директор на гимназията, единствена по рода си у нас.

Днес ще разберете любопитни неща и за друг един юбилей – този на Театър Хенд. Театърът открива 15-тия си юбилеен сезон със световно заглавие и богата програма. Но каква точно ще ни каже основателят на театъра Иво Игнатов - Кени в разговор с колегата Вили Ташева.

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" от понеделник до четвъртък, от 14.00 до 15.00 часа, на честота 89.9 MHz. Повторението е същите дни от 22.00 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.