Група ентусиасти от фондация "Ела и ти" за пореден път си поставя не леката задача да дари усмивки и сбъдне още нови мечти, като направи нашите красиви планини достъпни за хора с увреждания, съобщиха от Природен парк "Рилски манастир“.  Това ще се случи на територията на парка на 2 септември, когато група от 40 доброволци, с помощта на специализирани колички-носилки, ще заведат трима човека с увреждания до хижа Рибни езера.  

Дирекция на Природен парк "Рилски манастир“ подкрепя събитието и ще раздаде на участниците информационни материали и сувенири. 

Пожелаваме успех на благородното начинание и вярваме, че гледката към Рибните езера в Природен парк "Рилски манастир“ ще бъде основателна причина за усмивката на лицето на участниците. 

До момента Фондация "Ела и ти“ е  реализирала успешно следните събития и проекти: посещение на пещерите "Съева дупка“, "Проходна“ и "Бачо Киро“, изграждане на и преминаване по въжен тролей над Фотинските водопади, тандемен полет с парапланер, преминаване с водни колела на еко-пътеката Искър-Златна Панега, достигане до Птичия остров в яз. Батак, посещение на водопад Скаловитец с всъдеходи, изкачване на Черни връх в зимната планина с шейни, теглени от скиори, участие в планинското състезание "По стъпките на Алеко с приятел“ през 2020 и през 2021 – три колички с човек с увреждания по 11 км планинско трасе. "Панти, шейни, усмивки" – достигане до Черни връх в зимната планина.  

Получена е награда за смел подход на годишните награди на Timeheroes - 2018 .