Втори ден продължава информационната кампания за съвети и помощ относно новия улеснен достъп по елентронното ни досие във Велико Търново. И днес специалисти от РЗИ - Велико Търново, съвместно с "Информационно обслужване" АД и БЧК ще помагат на търновци да "вкарат" здравното си досие в телефона, предаде кореспондент на "Фокус"

Във времето от 10:00 до 12:00 часа екипите ще са съответно пред сградата на РЗИ, в парк "Марно поле“ и в парк "Дружба“. Вчера десетки хора се спряха при тях, за да получат повече информация по темата.

"Фокус" припомня, че личната здравна информация вече може да се проверява на мобилен телефон или таблет чрез приложението "еЗдраве“ и QR код. До този момент достъп до мобилното приложение еЗдраве беше възможно само чрез Квалифициран електронен подпис (КЕП).

От началото на септември всеки гражданин, който иска да има достъп и контрол над здравното си досие, може да извърши т. н. сдвояване като еднократно посети най-близкия за него офис на "Информационно обслужване“ АД, Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) или Регионалната здравна инспекция (РЗИ) по постоянен или настоящ адрес. Необходимо е да носи валиден личен документ. Процесът ще отнема много малко време и ще е напълно безплатен, уточняват от РЗИ – Велико Търново.