Как да ограничим онлайн зависимостта сред младежите е темата на среща, която предстои днес във Велико Търново. Тя е част от културно-образователната инициатива "Излез от екрана“, която гостува в старата столица, предаде кореспондент на "Фокус“. Огранизаторите от сдружение "Пробудник“ ще са в хотел "Арте“ от 15:00 часа, където ще чакат засегнати от проблема, техните близки и всички, които се интересуват от темата.

Публиката ще може да се наслади на мини акустичен концерт, както и на много интересни и полезни работилници.

"Излез от екрана“ е образователно-музикален фестивал, който търси алтернативи на дигиталния живот и решения за справяне с последиците от онлайн зависимостта. Участниците имат възможност да се срещнат с експерти, коуч специалисти и различни лектори, които ги запознават с един от най-разпространените проблеми по света, както и с решенията, чрез които можем да се справим с него.

В срещата във Велико Търново ще участва Ния Петрова, победител в "Гласът на България" преди 5 години и председател на сдружение "ПроБудник". Тя ще говори за каузата, подготвила е и няколко музикални изпълнения.

Проектът "Излез от екрана“ ще посети общо 9 града в България. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности на Министерството на младежта и спорта.