Във връзка с проследяване на качеството на водите за къпане, на 19.08.2024 г. е извършено пробонабиране съгласно План-графика за регулярен мониторинг на качеството на морската вода от 10 зони за къпане: зона "Дуранкулак - Север 1"; зона "Дуранкулак - Север 2";  зона "Крапец - Север", зона "Къмпинг - Добруджа"; зона "Каварна - Централен"; зона "Русалка - Централен плаж"; зона "Русалка - Голям плаж"; зона  "Болата"; зона "Иканталъка" ;  и зона  "Божурец – Топола", съобщиха от РЗИ- Добрич. 

На 20.08.2024 г. е извършено пробонабиране съгласно план-графика за мониторинг на качеството на морската вода от 10 зони за къпане: зона "СБА", зона "Тузлата"; зона "Робинзон";  зона "Балчик – Централен"; зона "Нов плаж"; зона "Балчик – Двореца; зона  "Фиш - Фиш"; зона "Албена"; зона "Кранево Централен" и зона  "Кранево Юг".

Резултатите на взетите на 19.08.2024 г. и 20.08.2024 г. общо 20 проби води за къпане показват, че микробиологичните показатели "чревни ентерококи“ и "ешерихия коли“ съответстват на изискванията на Наредба № 5 от 30 май 2008 г. за управление на качеството на водите за къпане.

Съгласно публикувания на сайта на РЗИ-Добрич План-график за регулярен мониторинг на качеството на морската вода, следващата дата за вземане на проби е 03.09.2024 г.

Всички резултати от лабораторните изследвания на качеството на морската вода се публикуват своевременно на сайта на РЗИ –Добрич, в раздел "Контрол на морски води“ – "Води за къпане морски“.