Лондончанинът Ash Walker идва във Велико Търново, за да изнесе концерт пред почитателите си от града и региона. Това се случва само ден след, като музикантът се изяви и на софийска сцена. Заедно с него в старата столица пристига и Laville, предаде кореспондент на "Фокус“.

Концертът им ще е в клуб ТАМ. Ash Walker и Laville, плюс джаз перкусионистът William Fox ще представят най-завладяващите песни от дискографията на Ash Walker Experience в нечувани досега аранжименти.

Ash Walker е успешен даунтемпо/ фънк/ соул/ трип-хоп/ есид джаз/ дъб продуцент, мултиинструменталист, диджей, любимец на легендите радиоводещи на BBC. На 30 юни 2023 г. той издаде втория си албум "Astronaut“ за лейбъла на Khruangbin. Гости в него са едни от най-нашумелите артисти в Обединеното кралство днес: Lou Rhodes (Lamb), Dâm Funk, Andrew Ashong, Yazz Ahmed, Oscar Jerome (ex-Kokoroko), Joe Armon Jones (Ezra Collective) и др.

Сред хитовете му е и невероятния ремикс за Cleo Sol (една от най-ярките соул изпълнителки днес), плюс ремикси за още един куп любими имена от пулсиращата модерна лондонска музикална сцена.

От февруари насам пуска синглите от албума с междугалактически ремикси на Astronaut от доблестни сардукари като Kennebec, Ron Trent, K15, Tiger Smith, Ranj Kaler.