На 16 февруари началникът на секция "Метеорологично осигуряване" в Летищен център на военно формирование 32040 – Крумово капитан Димо Делчев беше изпратен в резерва на емоционално събиране пред хангарите на 24-та авиационна база. Това съобщиха от базата в Крумово.

Командирът на авиобазата бригаден генерал Димитър Иванов му благодари за неуморния труд, високия професионализъм и богатия практически опит, който е проявявал по време на дългогодишната си служба. Последва размяна на подаръци и снимки за спомен с присъстващите колеги.

Капитан Делчев е роден на 19 февруари 1969 г. в гр. Димитровград. Завършил е Физика със специализация метеорология в СУ "Св. Климент Охридски“ през 1994 г. Започва военната си кариера през следващата година първоначално в Авиобаза Граф Игнатиево, а впоследствие в авиобазите в Узунджово и Стара Загора.

В 24-та авиобаза – Крумово е от септември 2000 г., където започва като инженер-метеоролог, преминава през длъжност заместник-началник на център – метеоролог и началник на метеорологичен център, а от 2012 г. е началник на секция "Метеорологично осигуряване".