Изненадващо Иван Гешев се появи на откриването на реставрираната като Културен център "Жул Паскин“ синагога във Видин, видя репортер на "Фокус“.

Бившият главен прокурор бе сред официално поканените лица на церемонията, на която присъства президентът Румен Радев и неговата съпруга, посланикът на Израел у нас Н.Пр. г-н Йосеф Леви Сфари, министърът на културата Кръстьо Кръстев, Главният равин и десетки представители на държавната и местна власт, на неправителствени организации, представители на еврейската общност в България "Шалом“, много граждани и гости на Видин.

Редом до равините в церемонията участваха и видинският владика Даниил и Районният мюфтия Неджати Али.

Иван Гешев демонстрира отлични взаимотношение и приятелски връзки с представителите на организацията на евреите в България "Шалом“ и си направи поредица от снимки с тях.

Сред официалните лица бяха забелязани и няколко министри от последния служебен кабинет.

Водещите на церемонията така и не разбраха, че в Синагогата не присъства зам.-председателят на НС и видински депутат Росица Кирова. Сред участниците в откриването така и не бяха забелязани другите депутати от видински избирателен район-Станислав Анастасов от ДПС и Валери Сираков от "Възраждане“, нито областният управител на Видин Иво Атанасов.

Според наши източници не са били поканени и част от хората, вкл.бившия видински кмет Огнян Ценков, които имат съществен принос за това сградата на видинската Синагога да се реставрира, да се спечели проект и финансиране и да бъде открита.