В художествената галерия "Христо Градечлиев“ бе открита впечатляващата изложба-живопис на известния художник Живко Янев. Събитието привлече вниманието на любителите на изкуството с 32 живописни платна, изпълнени с множество персонажи и разнообразни сюжети. Всяка творба носи характерния стил на Янев, който се отличава с обратна перспектива и наситени цветове. Художникът-фолклорист изобразява българския бит и природа, с което пленява ценителите на изкуството с интереса си към традициите, обичаите и фолклора на селския живот.

Неповторимият му колорит и внимание към детайла го правят един от най-търсените и разпознаваеми творци в България. Негови платна притежават стотици ценители на изкуството както в страната, така и в чужбина. Носител на престижната награда "Мечът Ромфея“, Живко Янев продължава да се утвърждава като водещо име в българското изкуство.

На официалното откриване участие взеха и ДНХ "Шарено коланче“ с художествен ръководител Невелина Василева. Малките изпълнители с народните си песни перфектно съчетаха традицията и изкуството.

До края на месец октомври всички любители на изкуството ще имат възможността да се докоснат до творчеството на Живко Янев в залите на галерията.