В кюстендилското читалище "Братство“ беше открита фотодокументална изложба, посветена на 155 години от учредяването му, предаде репортер на "Фокус“. Във фоайето на самодейната институция са подредени табла, разказващи за дългогодишната история на читалището.

Гости на откриването бяха областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски, началникът на отдел "Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил Емануела Дюлгерска, председателят на читалище "Асклепион“ Виолета Атанасова. Изложбата беше представена от Иван Андонов, председател на читалище "Братство“.

Той посочи, че през цялата година се организират събития, посветени на голямата годишнина. "Близо 20 години ние се стараем да събираме архивни кадри и материали, свързани с историята на читалището. Имаме и специални витрини с ценни документи. Читалището тясно е свързано с обществения живот на Кюстендил“, обясни Иван Андонов.

"Читалището се оформя като един от водещите културни институти в страната“, посочи областният управител Александър Пандурски.

"Едва ли има подобно средище на културен живот, което да е събрало толкова много поколения кюстендилци, да са минали през тези зали“, каза Емануела Дюлгерска.

Тази вечер, в голямата зала на читалището, се проведе годишният концерт на класовете по пиано и поп пеене с преподавател Жана Николова. Младите таланти изпълниха класически популярни произведения, както и любими детски забавни песни и световни хитове.