Изложба "Дестинация България – част от непознатата Европа", която показва в снимки, библиотечни материали и информационни табла природни, архитектурни, културно-исторически забележителности и туристически маршрути от страната ни бе открита в Регионалната библиотека "Николай Вранчев“ – Смолян.

Подготвената от отдел "Читалня" експозиция е част от събитията, с които културната институция отбелязва Европейски дни на наследството 2024.

Гергана Янчева от отдел "Читалня" откри изложбата като наблегна върху акцентите в нея и сподели основната й цел – запознаване посетителите с по-малко познати кътчета и обекти от България.

В изложбата са представени библиотечни материали като туристически пътеводители, фотоалбуми и алманаси. Включена е информация, подкрепена със снимков материал за светилищни комплекси, тракийски гробници и крепости, показани са върховете, водопадите, пещерите, екопътеките ни. Отредено е място на хилядолетни архитектурни паметници и по-нови строителни достижения, показано е българското село като туристическа дестинация.

Изложбата ще остане експонирана и може да бъде разгледана в отдел "Читалня" до 30 септември.