Учителите и учениците от специалност "Компютърна графика" ще представят изложбата "Графичен ритъм“. Танцът на цветовете“, предаде репортер на "Фокус“. Откриването е от 18.00 часа във фоайето на Общински драматичен театър – Кюстендил. Изложбата ще бъде съпътствана от протест срещу намерение просветното министерство за свиване на приема в паралелки по изкуствата в гимназиите.

Планира се за следващата учебна година единствената съществуваща в момента паралелка по изкуство - тази по компютърна графика в ПМГ, да бъде закрита.

Според организаторите на протеста в момента се притискат учителския колектив и и.д. директорка на училището доброволно да се откажат от прием по тази специалност.

"Ще затворим ли пътищата на кюстендилските деца към едно умно, модерно и перспективно обучение, свързано с изкуствата и с новите технологии, и ще оставим новите поколения кюстендилски таланти на деформиращи ги псевдо обучения и на претопяване на тяхната естетическа сетивност и духовност“, питат организаторите на протеста.