В 16:00 часа в зала "Петър Стайков" на Клуба на дейците на културата в Смолян ще бъде открита изложба на жени със специфични възможности, в чиято колекция са включени мартеници, картини, портрети, пейзажи, рисунки, украшения, шевици, тъкани, бродерии. Експозицията е озаглавена" "От Баба Марта до първа пролет" и е по проект "Овластяване на жени със специфични възможности чрез придобиване на социални умения за равноправно участие в обществения живот". Това съобщиха от Клуба.

Организатори на проявата са: Клубът на дейците на културата и Сдружение "Защита, социална подкрепа и личностно развитие". Целта е да се предостави възможност за творческа изява на всички жени, живеещи в нашия град.

Изложбата е благотворителна. Средствата от продажбата на изложеното ще отидат за лечение на две от участничките със сложно и трудно лечимо заболяване. Колекцията ще остане в залата до 14 март т.г.

Клубът на дейците на културата кани всички граждани и гости на Смолян да посетят експозицията и да подпомогнат лечението на двете талантливи жени. И не забравяйте: "Ръка която дава, празна не остава!"