Кметът на Община Рудозем д-р Румен Пехливанов, заедно с инж. Фахри Молайсенов – кмет на Община Мадан, доц. д-р Хасан Азис – кмет на Община Кърджали, както и с народни представители от Родопите участваха в изложба, посветена на Чудесата на Родопите, съобщиха от пресцентъра на община Рудозем.

Изложбата беше организирана в Мраморното фоайе на Народното събрание от Общество "Културно наследство"- официалният представител на Европа Ностра в България.

Събитието бе открито от председателя на НС Росен Желязков. Специални гости на изложбата бяха министърът на туризма Зарица Динкова, председателят на Европа Ностра България – Славка Бозукова,  посланикът на Кралство Мароко Н. Пр. Закия ил Мидауи, историци и археолози.

Бяха представени неща от материалното и нематериалното културно наследство на Родопите като макет на археологическия ареал "Перперикон“, кристали от мините в Мадан, носии, характерни за областите Смолян и Кърджали.

Специален акцент в изложбата бяха кулинарните Чудеса на Родопите. Всички посетители имаха възможността да опитат от традиционните за родопския регион гозби.

Събитието предизвика голям интерес сред народните представители, редица общественици и медии.