Изложба на добрички художник официално открива Фестивала на хвърчилата в Шабла на 1 септември, предаде репортер на "Фокус". Георги Василев е любител художник, а това ще бъде неговата втора самостоятелна изложба. Откриването е в 18:00 ч. в Зеления образователен център в Шабла.

Като дете Георги се е занимавал с различни дейности – игри, футбол, шахмат, волейбол. Благодарение на майка му са запазени рисунки и картини от най-ранните му детски години, рисувани с цветни моливи и акварелни боички. Завършва строителен техникум. Като национален състезател по волейбол има много медали, купи, грамоти и ордени. Три пъти е бил треньор на мъжкия национален отбор по волейбол и носител на бронзов европейски медал. Последните години, преди пенсиониране, работи като учител по физическо възпитание в СУ "Любен Каравелов“ в Добрич.

Започва да рисува когато се пенсионира. Няма определена тема, рисува всичко, което му хареса и го вдъхнови – пейзажи, портрети, животни, натюрморти, цветя. Тази година, в навечерието на 70-годишния му юбилей, дебютира с първата си самостоятелна изложба. Тя беше открита през март в Регионална библиотека "Дора Габе“ в  Добрич.

Жулиета НИКОЛОВА