Първата история на Стралджа излезе на бял свят. Книгата е написана преди вече почти век, по времето, когато Стралджа е била село, но поради една или друга причина не е могла да влезе в печатница.

От тази седмица благодарение на наследниците на автора Иван Димчев - Мария Слабакова и Красимир Слабаков, книгата се продава в библиотека "Стефан Иванов" в град Стралджа.

"За всеки свързан с това населено място това ще бъде "книга с примка" или поне аз така ги наричам тези книги, които колкото повече ги четеш, толкова повече те стягат и не можеш да мръднеш от мястото си. Много нови факти! Кои произведения на Яворов и Антон Страшимиров са писани и вдъхновени от събития и личности от Стралджа, стари коледни песни, факти за селището по време на турското робство, интересни истории за най-голямото блато в България - Стралджанското блато и още, и още. Мечтата на мен и Надя Жечева се сбъдна и вече книгата я има, макар и в ограничен засега тираж. Предстои и официално представяне", написа във фейсбук заместник-кметът на града Гроздан Иванов.