Излезе от печат Възкресният брой за 2022 г. на детското списание "Камбанка“, издание на храм "Св. Атанасий“ – Варна, съобщиха от Варненска и Великопреславска митрополия. "Камбанка“ започва своето Възкресно послание с призива: "Възлюби Господа с цялото си сърце!“ Следват четива, свързани с чудесата на възкресения, които извършва Иисус Христос в своя земен живот. Този път, светецът, с който децата биват запознати, е свети Йоан Шанхайски.



В рубриката "Слово Христово“ е представен библейският разказ за безплодната смокиня. По традиция, Отец Дончо насърчава със своите пастирски съвети децата във вярата, този път с темата за милосърдието. Още един интересен старозаветен разказ е предложен на малките читатели за свети пророк Иона. Любознателните могат да обоготят знанията си за създателя на "История славянобългарска“ – хилендарският монах Паисий.



"Камбанка“ звъни с привлекателността от разнообразни четива, разкази, притчи – както за големи, така и за по-малките читатели. Илюстрациите придават изключително свеж и оригинален вид на списанието, с което то става още по-привлекателно и жадувано – истински цветен, пролетен и възкресен поздрав!



Екипът на списание "Камбанка“ пожелава на своите читатели да усетят още по-силно живителния полъх от празника на Възкресение Христово чрез предложените четива и да придобиват все повече желание да укрепват във вярата!