"Христос възкръсна от мъртвите!“ – с това ангелско свидетелство започва уводната празнична статия на новия брой на списание "Амвон“, която е изключително интересна с това, че неин автор е средновековният византийски император Теодор Дука Ласкарис, съобщиха от Варненска и Великопреславска митрополия. Не по-малко интригуващо е размишлението на архим. Епифаний Теодоропулос над темата: "Защо бе отвален камъкът на гроба Господен“.



В рубриката "Начала“ са предложени обстойни обяснения за мястото, ролята и значението на Шестопсалмието в утринното богослужение. Ставрофорен иконом Дончо Александров отправя призив в своето слово да не участваме във вербалната война, която е заразила цялото медийно пространство. Богословските размисли на на свещеник Стивън Фрийман са над темата за ипостасния съюз на всеки човек с личността на Христос.



Едно странично надникване в живота на свети Ефрем Сирин може да намери любознателният читател в рубриката "Гласът на отците“. Много полезно е четивото за "Разликите между мъжа и жената“, разгледани в аспекта на телесните отличия, душевното и духовно ниво. Застъпена е и темата за брака и безбрачието, която вълнува много християни. Както обичайно, списанието и този път е предлага статии на различни теми – много и разнообразни са въпросите, които са предложени за размисъл.



Екипът ще се радва, ако този просветителски труд направи светлината на Христовото Възкресение да заблести още по-ярко в душите на всички читатели на списание "Амвон“!

"Най-атрактивен домашен козунак" се търси в Асеновград

Община Асеновград продължава традицията с провеждането на великденски конкурс. Тази година темата е: "Най-атрактивен домашен козунак", съобщиха от общината. Независимо дали сте кулинарен Бог или любител кулинар и без ограничение във възрастта, може да се включите.