Като изключително успешен и ползотворен определят своя 25-ти артистичен сезон кукловодите от театър “Весел" във Велико Търново. Създателят и ръководител на трупата Веселин Василев припомни пред "Фокус", че пще в началото на театралния сезон актьорите представиха своята "Русалка“ в юбилейното издание на Международния куклено-театрален фестивал "Двама са малко – трима са много и TheatAir“ 2023 в Пловдив. Със същото заглавие театър “Весел" пътува до Босна и Херцеговина за участие в третия фестивал на кукленото изкуство "Флум 2023“ в старинния град Мостар. Оттам търновските театрали се завърнаха с Наградата на директора на фестивала.

В юбилейната 25-а година от създаването си театър “Весел" осъществи още участия в международни форуми на кукленото изкуство. "Забранено за възрастни“ в Смолян е фестивалът, където  търновските театрали представиха "Есенна въртележка“. По-късно през октомври отново "Русалка“ пътува зад граница за участие в Международния фестивал на театрите за деца в Република Сръбска в град Баня Лука. 

През отминалия артистичен сезон продължи успешният проект на театър “Весел" "Съботни спектакли за семейна публика“. Множество нови спектакли от репертоара на професионалните театри от Русе, Варна, Търговище, Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора и Пловдив бяха представени пред публиката на старата столица. Проектът бе реализиран с подкрепата на Община Велико Търново в партньорство с читалище "Искра".

"25 години с куклен театър “Весел“ е друг проект на театъра, реализиран по Програма "Култура" и включен в Календара на културните събития на Община Велико Търново. Децата от областния град, както и от селищата на общината, гледаха повече от 20 представления на спектаклите "Хитър Петър“ и "Русалка“. Последният спечелен проект със заглавие "Театър “Весел" – 25“ бе финансиран от Министерството на културата. До края на 2023 г. беше осъществено национално турне, посветено на юбилея на Театър “Весел". Бяха изиграни 25 представления на спектаклите "Русалка“, "Храбрият оловен войник“ и "Принцесата и граховото зърно“ на сцените на Столичен куклен театър, на държавните куклени театри в Бургас, Сливен, Пловдив, Стара Загора, Варна, Русе, Търговище и на драматично- куклените театри в Силистра и Хасково.

До края на сезона актьорите от театър “Весел" представиха "Храбрият оловен войник“, "Русалка“ и "Принцесата и граховото зърно“ на международните фестивали "Шарено петле“ в Плевен, "Рачо и Дешка“ в Габрово и "Арлекино и Марионета“ в Созопол.

Без съмнение най-мащабният проект на театъра, реализиран за шеста година, е Международният театрален фестивал "Лято, кукли и приятели“. В последното тримесечно издание, приключило преди броени дни, се осъществиха повече от тридесет събития – спектакли за деца и възрастни, премиера на детски книги, творчески ателиета за кукли. Голям интерес предизвикаха изложбата "Сцена и кукли с Емелияна Тотева“ и фотоизложбата "Приятели на "Лято, кукли и приятели““. Театри от България, Румъния, Англия, Босна и Херцеговина представиха свои спектакли, а Наградата на публиката спечели Русенският куклен театър с "Маша и Мечока“. За поредна година фестивалът се организира от театър “Весел" с подкрепата на Министерството на културата и Община Велико Търново в партньорство с Художествена галерия "Борис Денев“, Фондация "Арт лято“ и Народно читалище "Искра“.