За пореден път беседката до моста на река Новачица в ж.к."Изток" е разрушена от вандали, а пейките и масата ѝ са хвърлени в коритото на реката. Това написа районният кмет д-р Делян Георгиев в личния си профил във Facebook, видя "Фокус". Той припомня, че това се случва за пореден път.

"Вече няколко пъти районната администрация на “Изгрев"възстановява мястото за почивка, което коства усилия и разход на обществен, финансов ресурс. Вандалските прояви ощетяват всички нас и успешно ни пречат да живеем в един красив и подреден град. Общите ни усилия да направим кварталите си едно по-добро и уютно място, не бива да бъдат зачерквани и унищожавани по такъв варварски начин от една група недостойни жители на града ни.

Всички ние имаме отговорност към кварталите и заобикалящата ни среда а безразличността ни, когато видим извършване на нередност, ни прави съучастни към деянията. Разпоредих се беседката да бъде възстановена отново при първа възможност, като този път се надявам съоръжението да има по-дълъг “живот" и да ни радва, когато си почиваме в ремонтирания парк “Тинтява". Район “Изгрев" може да бъде друг, от нас зависи", добави още той.