За първи път от десетилетия започнахме реконструкция на парковото осветление в зелените площи между ул. "Стефан Караджа", ул. "Пловдивска", ул. "Средна гора" и ул. "Мътница". Живущите в близките блокове, ни споделиха, че лампите не са светили повече от 20 г., а в района има много млади семейства, майки с деца и възрастни хора. Това написа в профила си във фейсбук кметът на Пазарджик Петър Куленски.

В момента се изтеглят подземно около 340 метра захранващи кабели. Ще бъдат монтирани 15 нови стълба за парково осветление, оборудвани с енергоспестяващи LED лампи от 15W. Това ще даде на парка нов облик и сигурност за всички, които го посещават.

Към днешния ден в парка има само няколко работещи осветителни стълба, а останалите са унищожени и откраднати, голяма част от кабелите са изрязани и повредени.

"Успяхме да направим проекта и да стартираме възстановителни и модернизиращи дейности, като работата ще приключи в рамките на един месец. Ще работим през следващата година да облагородим и самия парк по адекватен за съвремието ни начин", пише още Куленски.

Този проект е само част от инфраструктурните мерки, които започнаха, след като години наред подобни важни дейности са били пренебрегвани. "Нужно е време, няма да ви заблуждавам - с постоянство и постоянен фокус обаче ще върнем светлината и сигурността в нашия град, стъпка по стъпка", заключва градоначалникът