Изграждат тротоар по протежението на улица "Полтава“ във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Пешеходната настилка в кв. "Колю Фичето“ се монтира от дясната страна в началото на отсечката, където такава никога не е имало. Нейното поставяне е част от мащабен проект за реорганизация на движението в района, който стартира през май.

Както "Фокус“ ви информира, ремонтите дейности затрудняват движението както на колите, така и на пешеходците, но след приключването им преминаването през кръстовищата на "Полтава“ с "Краков“ и "Полтава“ с "Беляковско шосе“ ще е много по-лесно.

Последният пободен прецедент с изграждане на нови улици и тротоари във Велико Търново отново беше в кв. "Колю Фичето“ през 2017 година, когато Общината направи тротоари по улиците "Колоня Товар“, "Толедо“ и "Серес“.

Улиците "Асти", "Твер", "Толедо" и "Серес" в квартал "Колю Фичето" бяха изградени през лятото и есента на 2015 г. след спечелен проект на Община Велико Търново за градска инфраструктура. Така бе изпълнен поетият от кмета Даниел Панов ангажимент пред жителите на старопрестолния град, които живеят в района на четирите алеи и бе решен социален проблем с дългогодишна история. Финансирането бе осигурено от републиканския бюджет.