В Бургас е подготвен идеен проект за изграждане на професионален полигон за пътна безопасност, където младите шофьори да се обучават да шофират различни видове моторни превозни средства и при различни ситуации на пътя. Новината съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.

"Освен за бъдещи шофьори, полигонът ще бъде ползван за тренировъчни мероприятия за децата от детските градини и училищата като специализиран център за обучение на пешеходци и велосипедисти.

Той ще се намира до кв. "Черно море“, вляво от пътя за Каблешково. В момента чакаме да приключат съгласувателните процедури с Министерството на транспорта и другите отговорни институции.

Трасето на обучителния полигон ще разполага с 8 различни секции. Те ще бъдат за изпробване на различно сцепление и хлъзгавост, за аквапланинг, поднасяне на предна и задна част на автомобила, наклон на терена, за упражнения на различни маневри. Центърът ще бъде съчетан със състезателна писта за тренировки по автомобилни спортове и за провеждане на състезания“, съобщи Николов.