Утре, 25 март в 13.00 часа в Първа зала на Столичната община ще бъдат представени избраните за реализиране проекти в програмата "София избира ЗЕЛЕНОТО“, съобщиха от Столична община. На пресконференцията ще участват Елица Панайотова – координатор на програма "Зелена София“ и авторите на проектите.

Гражданите класираха на първо място проекта "Повече колела днес, по-чист въздух утре – Пъмп трак София“, на второ място Речен площад "Лъвов мост", на трето място Изграждане на парк "Мокренски проход" и на четвърто място - ДВОРА – детска площадка и общностно "място" в кв. "Факултета".

СОФИЯ ИЗБИРА е Програма на Столична община, създадена по идея на кмета Йорданка Фандъкова, за реализация на проекти, предложени от гражданите, избрани от тях след гласуване, с което те участват при разпределението на част от средствата на бюджета. Тази година фокусът ЗЕЛЕНОТО е специално избран, след като София беше класирана на финала в конкурса "Зелена столица на Европа". Целта е да се даде приоритет на темата за устойчивото развитие на града и справянето с климатичните промени.

Събитието е хибридно. Всички, които нямат възможност да присъстват в Първа зала, могат да го проследят в портала на Столичата община в YouTube.