Сегашният заместник-кмет Пейчо Пейчев ще е временен кмет на Варна. Това гласуваха общинските съветници днес на заседание на ОбС.  

Той е дългогодишен заместник. В ресорите му като заместник влизат задълженията по: Дирекция "Информационно и административно обслужване", Дирекция "Местни данъци", Дирекция "Общинска собственост, икономика и стопански дейности",Дирекция "Управление на собствеността", дейност "Хранителен комплекс".

За временно изпълняващ длъжността кмет на район "Владислав Варненчик" общинските съветници одобриха единият от сегашните заместници - инж. Сашо Димитров, за район "Младост" - единият от сегашните заместници: Ваня Желева, за район "Аспарухово" - Боян Петров, който също в момента е заместник-кмет.

За кметове на Звездица, Каменар, Казашко, Константиново и Тополи бяха одобрени съответно: Бояна Йорданова, Румяна Димитрова, Наташа Колева, Нели Йорданова и Йордан Христов.

Предложенията бяха одобрени с 35 гласа "За", нула - "Против" и девет "Въздържал си".

Временните кметове ще бъдат на постовете си от 27 октомври 2023 г. до полагане на клетва на новоизбраните кметове, предаде репортер на "Фокус".