Управителят на болницата в Павликени – д-р Ренета Кръстева е носителят на тазгодишната награда "Лекар на годината“, която се присъжда от Районната колегия на Български лекарски съюз във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“.

В категория "Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ носител на отличието ще е единствения токсиколог в област Велико Търново – д-р Виолета Пашова.

Награда в категорията "Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ е за невролога с над 50-годишен стаж д-р Тодорка Петрова. В категорията "Ти си нашето бъдеще“- за младите медицински надежди на България, е номиниран д-р Христо Захариев- специализант от 2019-а в отделението по кардиология към МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново, на когото в края на годината предстои придобиване на специалност.

Повод за отличията е предстоящият Ден на българския лекар – 19 октомври, на който по традиция колегиите отличават медици в различни категории за техния професионализъм и отдаденост на пациентите.