Всички 188 секционни избирателни комисии в Сливенска община са отворили в 7.00 часа и избирателният ден е започнал, съобщи говорителят на ОИК Тодор Тодоров. До този момент няма постъпили жалби и сигнали.

Допълнителните секции са в МБАЛ“Д-р Ив. Селимински“ , Военна болница, МБАЛ "Хаджи Димитър “ , Женския затвор и Старческия дом. Гласува се и в две подвижни секции.

Седем са кандидатите за кмет на Община Сливен, за общински съветници са 327, а за кметове на кметства са 127.

В село Сотиря са най- много желаещите за кмет. Заявени са девет души. В четири населени места от общината вече са ясни избраниците, след като има само по един кандидат за кмет.

В Община Сливен 100 062 са имащите право на глас. В днешния изборен ден пълнолетни стават трима младежи и ще могат да гласуват за пръв път, а имащите право на глас столетници са 4-ма, каза още Тодор Тодоров..

Най-голямата избирателна секция в Сливен се намира в Основно училище "Братя Миладинови“ с 1366 избиратели, най-малката в село Бозаджии с 43 гласоподаватели.

В Община Нова Загора кандидатите за кмет за шест. Избирателите гласуват в 63 СИК. Право да гласуват в общината имат 29 300 жители.

В Община Котел с право на глас са 15 646 души. 30 са СИК-овете, а кандидатите за кмет са четирима.

В Община Твърдица имащите право на глас са 10 855 при разкрити 19 избирателни секции. Тук са издигнати кандидатурите за кметове на общо десет души.