Изборният ден в община Кюстендил приключи официално. Това каза пред "Фокус“ Венцеслав Механджийски, председател на Общинската избирателна комисия в Кюстендил. Очаква се пристигането на първите представители на секционните избирателни комисии.

Създадена е необходимата организация. При пристигането представителите на секциите ще получат номер, чрез който ще влизат в залата на "Информационно обслужване“. След това ще се прехвърлят в залата на Общинската избирателна комисия.

"Очаквам обработката в секциите да е по-продължително, но при нас те ще минават по-бързо“, каза Механджийски.

Той посочи, че няма сериозни сигнали за нарушения на изборното законодателство.

 В Кюстендил на втори тур се явиха досегашният кмет Петър Паунов и досегашният общински съветник Огнян Атанасов. Разликата между двамата от миналата неделя е около 500 гласа или около 2,5 % в полза на Петър Паунов. Оспорвана е битката днес. Част от хората искат промяна, други залагат на сигурността и опита.  

В Областна дирекция на МВР и районните управления  са постъпили  20  сигнала  за  нарушения на изборното законодателство, извършени са проверки, документирани са деянията и материалите са докладвани на прокуратурата. Служителите на реда не допуснаха нарушения на обществения ред, които да попречат на гражданите да упражнят правото си на вот. Създадена е организация за транспортирането на изборните материали от секционните избирателни комисии до общинските избирателни комисии и до ЦИК.