Сигнал за избирател, който два пъти е упражнил правото си на вот в една секция, е постъпи в Общинската избирателна комисия във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Той е подаден от представител на ПП "Има такъв народ“ като става въпрос за СИК в село Русаля.

"Представители на ОИК - Велико Търново се свързаха с Председателя на СИК, която обясни, че наистина едно лице е сгрешило вота си, като включително е задраскало печата, който е сложен на бюлетината. По грешка тези бюлетини са пуснати в урната, но същите видимо се различават от останалите бюлетини, доколкото имат печат, който е задраскан. Гласоподавателят е пуснал иначе други три валидни бюлетини. Председателят заяви, че е била с гръб в този момент и съответно не е видяла, че сгрешените бюлетини се пускат в урната. Извършеното от комисията действие представлява нарушение на изборните правила, доколкото е допуснала до повторно гласуване едно лице. Макар сгрешените бюлетини видимо да са различни от останалите, то е недопустимо проявата на липса на внимание от страна на комисията и допускането на поставяне на сгрешени бюлетини в урната“, обясняват от ОИК.

Комисията установи изборно нарушение, извършено от членовете на комисията в кметство Русаля и указа на същите да спазват стриктно изборните правила.