Иво Георгиев Атанасов е новият областен управител на област Видин. Това реши на днешното си заседание кабинетът, съобщиха от правителствената пресслужба. Днес са назначени четирима областни управители - на областите Видин, Монтана, Враца и Благоевград.

Иво Атанасов е народен представител в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно 

събрание. Бил е член на парламентарните комисиите по право, енергетика, околна среда и водите, икономика и иновации.

В 45-то, 46-то и 47 -то НС влиза като член на партия "Има такъв народ", която в последствие напуска поради несъгласие с водената политика на партията, затъмнението при вземането на решения, неуважение от ръководството към депутатите, областните и общинските координатори, пренебрежителното отношение към членовете на партията и става независим депутат. Водач на листата на ПП "Продължаваме промяната“ на последния парламентарен вот за 48-то НС във Видински избирателен район.

Атанасов е роден на 29 май 1965 г. в град Свиленград. Завършва Математическата гимназия във Видин и право в СУ "Климент Охридски“. След дипломирането си се завръща във Видин и работи като нотариус и съдия във Видинския районен съд. От 1992 г. е адвокат във Видинската адвокатска колегия. В професионалния си опит е бил юридически консултант в банки и в български и чуждестранни дружества.

Иво Атанасов ще смени на поста Огнян Асенов, назначен за областен управител от служебния кабинет.

На 20 юли 2023г. (четвъртък), от 10:00 часа, в Областна администрация Видин ще

се състои символична церемония по предаване и приемане на поста областен управител, съобщиха от администрацията за " Фокус“.