Ивелин Михайлов от "Величие" проведе отворена среща с жителите на Благоевград. Преди началото й на брифинг той коментира актуални теми и въпроси, единият от които касае създадената временна комисия в парламента, която ще проверява него и "Исторически парк", предаде репортер на "Фокус". Ето как с ирония отговори на въпроса как гледа на решението за създаване на комисията:

"Това е наистина най-важното решение, което се взе през последните 35 години в България и вярвам, че след него България ще тръгне нагоре. Може да станем космическа сила, междугалактическа и всякакви други неща, които могат да се случат".

По темата той каза още: "Уникално решение от страна на две партии, които се радвам, че най-накрая намериха съмишлие. По-скоро три - американският агент полк. Марков, бореца за свобода и излизане от НАТО г-н Костадин Костадинов и обратно хората, които са изцяло на евроатлантическа позиция "Продължаваме Промяната". Виждаме, че може партии, които са на изцяло различни позиции да бъдат обединени от нещо и това е Историческия парк и партия "Величие". Радваме се, че постигаме обединителният ефект в България".

На въпрос, свързан с това дали се притеснява, че ще бъде проверяван не само от ДАНС, МВР и НАП , но и от парламентарна комисия, той отговори, че всъщност за него това е гордост. 

"Всяко нещо, което е неудобно на властта, показва, че е нещо правилно. Как да ме притеснява? Аз се гордея. Рано или късно и аз, и вие ще си заминем от този свят, въпросът е да живеем достойно и да правим нещата, в които вярваме. Щом едни хора, които аз смятам за престъпници ме проверяват и казват, че аз съм нещо противоположно на тях, то това е гордост", отбеляза Михайлов.

На въпрос на "Фокус", свързан с това дали се готви за депутат в 51-ото Народно събрание, Михайлов посочи, че ако е жив, здрав и на свобода, ще се кандидатира за народен представител. 

"Ще бъда на второ място в листата, а не на първо, за да може да сме сигурни, че не съм избран, заради позиция, която ми е дадена, а заради това, че хората са поискали", допълни Михайлов.

Във видеото може да видите цялото изказване на Ивелин Михайлов пред медиите, както и отговори на въпросите:

- Секта ли е "Величие" и "Исторически парк"?

- Заради имунитет ли иска да стане депутат?

- Какво се случва в партия "Величие" и други.