На брифинг в градския парламент в София бившият председател на БСП-София Иван Таков постави конкретен въпрос към управляващите Столична община, който е свързан с парите за работещите в градския транспорт в столицата и дело, хонорарите, за което възлизат на солидната сума от половин милион лева, предава репортер на "Фокус".

Таков обърна внимание, че става дума за дело между Столична община и частен контрагент, което се е водило 2013 година от юристите на Столична община, а сега е прехвърлено на частна кантора, като за трите инстанции договорът е за над половин милион лева!

"Сесията на СОС, която трябваше да реши един много наболял проблем, а именно с бонусите на работниците от градския транспорт не се състоя. Отново ще видим единствено предизборни мантри, които няма да доведат до нищо. Тази сесия единственото нещо, което ще реши и реши вече е, че поне управляващите се уплашиха и две седмици по-късно след като бяхме гласували средствата за авто и електротранспорта, които знаете в какво финансово състояние са, най-накрая две седмици по-късно, въпреки че имахме предварителни изпълнения, бяха пуснати парите, така че не беше съвсем безсмислено, но искам да попитам нещо кмета и заместниците му: Няма пари за работниците в градския транспорт и за работещите, и шофьорите, защото тук през бонусната система говорим за едни 300-400 лева, не повече, а същевременно се разписват адвокатски договори за над половин милион лева, при все че това дело, за което говоря, е било започнато от юристите на Столична община. Ето такива неща не могат да се случват!

И докато другите колеги ви говорят за колчета и маркировки се раздават едни огромни средства, а всъщност след това ви се обяснява, че пари нямало. Ето за това няма пари, тези неща са абсолютно безобразие, за това в днешната сесия ще чуете много обвинения за задръствания и т.н. и всичко това ще бъде вярно. Градът е блокиран, но има неща, които се случват извън полезрението на медиите, които са абсолютно недопустими. За това свиках и този брифинг днес. Няма да даваме пари на служителите в градския транспорт, но ще даваме по половин милион хонорари на адвокати. Ето така няма да станат нещата и за това няма да има пари", коментира Таков.