Бюджетът на София е като през 2023-та година. Ако не се направят промени, е едно недоносче. Това заяви Ваня Григорова, общински съветник от БСП-София по време на брифинг на партията в сградата на градския съвет, предаде репортер на “Фокус".

“Бюджетът няма как да бъде генерално различен от този, който е правен сега. Не виждаме никакви значителни промени. Такива, които биха могли да направят, дори да не са направени промени в нормативните правил", заяви Григорова. Тя каза, че основната част от приходите се залагат от имотите. Тя коментира, че трябва да се разработи жилищна политика. “Те се гордеят с “гражданския бюджет". Чудесно, но както казахме и тогава, това управление отново приоритизира централните райони. 200 хил. за крайните райони и 500 хил. за централните. Отново се неглежират крайните райони, ако бъде приет така бюджета", заяви Григорова.

“Бюджетът е абсолютно същия като този през миналата година", категорична бе общинският съветник.

По думите ѝ заложено увеличение средства за градския транспорт няма. Тя каза още, че заплатите на работещите в сектора няма да могат да бъдат увеличени, тъй като на пари, които да покрият 15% обещание за повишаване.

“Времето за шикалкавене в СОС приключи. Трябва да се намери решение. ГЕРБ и "Възраждане" е време да излязат от землянките", призова лидерът на софийските социалисти Иван Таков. Срещата за бюджета миналата седмица се провали. Утре ще имаме среща със заместник-кмета по бюджета, обяви той.

БСП-София ще продължи да се бори в съда и за резултатите от местните избори: “Дължим тази истина на нашите повече от 170 хил. избиратели, които подкрепиха нашата местна коалиция и Ваня Григорова.

На местните избори бяхме сами срещу всички. Няма да позволим нашата победа да бъде отнета с машинации и манипулации. Ще продължим да се борим в съда. Местните избори бяха изключително успешни за местната коалиция, за нашата партия, за нашия кандидат", категоричен бе Иван Таков.

“Ние винаги сме готови за нови избори, включително за кмет, ако се стигне до там. Включително за общински съветници, ако се стигне", отбеляза Таков, запитан за готовността на БСП-София да участва евентуално в нови избори в столицата . Той обаче изрази притеснението, че това би поставило столицата на “авариен режим".

На брифинга присъстваха още председателят на БСП-София Иван Таков, Диана Тонова и Милка Христова.