Обработени са голяма част от вътрешнокварталните улици, тези с обществено значение и стръмните участъци. Това каза пред журналисти Ивайло Иванов, директор на Столичен инспекторат, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Фирмите бяха постоянно на терен, колегите от Столичния инспекторат ги контролираха непрекъснато. Обработени са голяма част от вътрешнокварталните улици, тези с обществено значение, стръмните участъци. В момента чакам доклад за състоянието на спирките на масовия градски транспорт. От контрола, който лично осъществих, видях, че на повечето места те се почистват. След като бъдат почистени и подходите към подлезите, ще започне и обработка на тротоарите“, посочи Ивайло Иванов.

По думите му в момента на терен има около 130 снегопочистващи машини, чийто брой обаче варира предвид различния интензитет на снеговалежа на територията на столицата.

"Затварят се пътищата в ПП "Витоша, за да бъде почистени. Там снежната покривка е около 40 см“, допълни той.

"Придвижването става при зимни условия, призовавам водачите да бъдат внимателни, да шофират внимателно и с подготвени автомобили“, призова Ивайло Иванов.