С емоционално обръщение Ива Въчева, кандидат за кмет на Община Хисаря поздрави настоящи и бивши учители. "Ролята на учителя в живота на всеки от нас е от изключително значение. Ние сме можещи и успяващи хора, заради наученото от Вас, нашите учители. От Вашата отдаденост зависи бъдещето на поколенията.“, се казва в поздравлението по повод Деня на учителя.

Според Вълчева респект, внимание и уважение заслужават всички настоящи и бивши учители, макар че да си учител е призвание и е за цял живот. "Учителите са нашите всеотдайни и грижовни духовни водачи, възпитават бъдните поколения и са тяхна опора. Обществото ни им дължи благодарност за дръзновението, за будителството и просветителския плам.“, споделя кандидатът за кмет на община Хисаря.

Днес своя празник честват и три от кандидатките за общински съветници в листата с №1 на БСП за България - Минка Макавеева, която е старши учител в СУ “Христо Смирненски“- гр. Хисаря, Мария Шаралиева- хореограф – педагог в същото училище и Илияна Арабска- начален учител в ОУ “Климент Охридски“ в града.

Присъствието на три, отдадени на образованието дами, не е случайно. В програмата за управление на социалистите са редица предложения за повишаване на заинтересоваността на учениците към образователния процес, както и такива, които са насочени към тези, в по-горен курс. Сред тях са отпускането на стипендии и подпомагане на ученици и студенти срещу ангажимент за завръщане в общината, съвместна дейност на местна власт и бизнес.

Търсене на възможности за финансово подпомагане на обучението на дефицитни за общината специалисти срещу трайна ангажираност за заемане на работни места. Подобряване на състоянието на училищната мрежа в населените места, училищните спортни зали и площадки са в полезрението на общинските съветници.

А идеята за Образование 24/7, чрез която общината да стимулира училищата да отворят материалната си база за целодневно образование, за курсове извън учебно време, за разнообразни извънучилищни занимания, обществени събрания, дискусии и лекции се посреща с одобрение от учители и родители.