Изложба, посветена на 25-годишнината от основаването на куклен театър "Весел“ откриват във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Артистичното събитие е част от фестивала "Лято, кукли и приятели“, който тече в старата столица.

Експозицията събира театрални кукли от спектаклите "Есенен парад“, "Пингвинчето Фраки“, "Рибарят и златната рибка“, "Цветна приказка“, "Принцесата и граховото зърно“, "Приказка за Великден“, "Русалка“ по "Легенда за Лорелай“, "Телефон 112… Позвъни!“ и "Храбрият оловен войник“. В нея са включени още оригинални творби – куклени персонажи на сценографите Анна Пулиева, Лидия Къркеланова, Стефка Кювлиева, Емелияна Тотева и Наталия Гочева.

Официалното откриване ще е на 5-ти август /събота/, от 12:30 часа. Мястото е Художествена галерия "Борис Денев“ в старата столица.

Час по-рано – от 11:00 часа в пространството около галерията – на сцената на "Арт Лято“ ще бъде представен и спектакъла "Храбрият оловен войник“, с който продължава "Лятно, кукли и приятели“. Театралният спектакъл е на куклен театър "Весел“. Постановката е на Тодор Вълов, сценографията и куклите – на Стефка Кювлиева, а музиката – на Елена Методиева. В ролите се превъплащават Веселин Василев и Елка Баланова.