Домашно куче нападна кърджалиец, а след неприятната среща мъжът бил с разбита в областта на тила глава. Месеци след инцидента той осъди собственичката да му изплати обезщетение.

Потърпевшият паркирал автомобила си в края на работния ден до блок на улица "Мара Михайлова“ в центъра на Кърджали. След като слязъл от превозното средство кучето го нападнало, а той опитал да се отбранява с ръце и крака. Животното успяло да го събори на земята, а едва тогава собственичката успяла да го хване и му постави каишката. Мъжът бил в шок, а след като се съвзел изпитал силна болка в областта на тила, а хващайки се за главата по ръката му останали следи от кръв. Той сигнализирал 112, а на място бил пратен екип на полицията. Прегледан бил в болницата, но отказал да бъде настанен. При падането били счупени два чифта очила, мобилен телефон.

Мъжът залитал, това провокирала кучето, което се изскубнало от повода. При две команди то спряло, но тогава потърпевшият започнал да ръкомаха, което предизвикало отново животното. При опит да го ритне, мъжът стъпил накриво и така паднал, пък бе версията на собственичката на животното, която вечерта на инцидента тъкмо се прибирала от разходка с двете си домашни животни в парк "Горубсо“.

Съдът в Кърджали наложи жената да изплати 4000 лева обезщетение след нападението, като 3000 от тях са за неимуществени вреди, предава "24 rodopi.com.