През вчерашния ден беше подписано споразумението за побратимяване между иранския град Кашан и Казанлък, предаде репортер на "Фокус". Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова и кметът на град Кашан Киюмарс Мохаммадпур положиха своите подписи върху споразумение за побратимяване между двата града. Това се случи в присъствието на Негово Превъзходителство Али Реза Ирваш - извънреден и пълномощен посланик на Иран в България и делегация от Иран. Актът на подписване постави началото на дългосрочни отношения и сътрудничество в общото икономическо и културно развитие на градовете. 

 

Кашан е исторически град с древна история, известен е с текстилното си производството, а Кашанските килими са ценени в целия свят. Там е базирано и производството на втория по големина производител на автомобили в Иран.

Кашан е "град на розата и поетите" - така го представи Киюмарс Мохаммадпур. Той благодари на Галина Стоянова за топлото посрещане.

Кметът на Казанлък подчерта приликите между Казанлък и Кашан, които се изразяват в сходния брой на населението, перспективността им по отношение промишлеността, културното развитие, съхраняването на древно историческо наследство и любовта към розата. 

Неделният ден запечата началото на едно международно приятелство между два града, съхраняващи древността - Казанлък и Кашан!