Йорданка Костадинова е новият областен управител на Добрич, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет на Република България.

Министерският съвет назначи първите шестима областни управители. Те ще отговарят за София град, Пловдив, Ловеч, Плевен, Добрич и Силистра. Новите представители на държавата в тези региони са избрани с консенсус между двете парламентарни групи, които подкрепят правителството, обяви премиерът акад. Николай Денков преди началото на правителственото заседание. Има съгласие и за съответните заместници, които ще бъдат назначени в тези екипи.

За областен управител на Добрич е назначена Йорданка Костадинова. Тя е била народен представител в 47-ото и 48-ото Народно събрание. Има дългогодишен опит като фармацевт, в продължение на 10 години е работила за немска фармацевтична компания. Йорданка Костадинова е магистър по здравен мениджмънт и медико-социални грижи от Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна. Завършила е "Фармация“ в Медицинския колеж“ на МУ-Варна. Притежава и квалификация по здравен мениджмънт в Стопанска академия "Димитър А. Ценов“ в Свищов.