В Областна администрация - Добрич официално беше представен пред екипа и представители на медиите новия областен управител Йорданка Костадинова, предаде репортер на "Фокус". Досега изпълняващият длъжността областен управител на Добрич Здравко Здравков предаде символично ключа. Той беше приет от Йорданка Костадинова с думите: "Приемам този ключ, символ на област Добрич с огромно удоволствие и с голяма отговорност. Благодаря на Министерски съвет и министър-председателя акад. Денков за тяхното доверие. За мен остава задачата да оправдая това доверие. Ще се опитам по най-добрия начин да колаборирам отношенията си с всички администрации и с гражданите".

Новият областен управител пое ангажименти да върне Добрич на картата на България така както е присъствала областта преди много години - достойно и с принос. Един от основните приоритети е по-малко обезлюдяване на региона. Тъжната статистика е, че за последните години намалението е почти с 40 000 души. 

Привличането на инвестиции е друг приоритет, това ще допринесе за запазване на работните места. По думите на Йорданка Костадинова, проблемите в областта са много, ситуирани в различни точки и от различно естество. Това, което ще ги реши, е работа.

"Крайно време е да се чуе гласа на гражданите, т.е. политиците трябва да чуем техния глас", това ще бъде основното кредо в работата на Областна администрация - Добрич подчерта Йорданка Костадинова. Вземането на решения при управлението ще бъде съобразено с мнението и нуждите на гражданите.

За заместник-областен управител е назначен Живко Желязков, който изпълняваше длъжността в периода 2017 – 2021 година. Той има 17-годишен стаж като учител по география и биология. Член е на Областното ръководство на ГЕРБ и общински ръководител на партията в община Добричка.

Жулиета НИКОЛОВА