Любовта към земята обединява българските земеделци сега и в годините назад, въпреки трудностите. Това каза в своето приветствие кметът на Добрич Йордан Йорданов, който беше сред официалните гости при откриването на тридневния форум "Ден на полето", организиран от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите (ДЗС), предаде репортер на "Фокус".

"Като кмет си давам сметка колко е трудно да създадеш едно ново нещо и то да произвежда. Искам специално да се обърна към всички зърнопроизводители и всички хора, които произвеждат. Въпреки трудностите, въпреки неволите, искам да ви окуража и с каквото можем ние ще ви подпомогнем да продължавате да произвеждате. Защото това е за България и нашите деца", каза още Йордан Йорданов. По думите му само трудностите сплотяват, а надеждата за добро остава. 

Радостина Жекова, председател на ДЗС, също приветства гости и участници във форума и обяви нова инициатива, която е в подкрепа на Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич. Подредена е фотографска изложба, а картините от нея са предоставени за продажба. Средствата ще бъдат в подкрепа на училището. По думите на Радостина Жекова това е една от стъпките да бъдат насърчавани младите хора да имат интерес към земеделието, да остават в Добруджа и България. Това е една от каузите на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите.

Жулиета НИКОЛОВА