"Да си добруджанец е призвание, към своя род, към ежедневния труд, който всички ние полагаме, за да може нашата прекрасна земя да бъде плодородна". Това каза кметът на Община град Добрич при официалното откриване на 31-то издание на Международното специализирано изложение "Селското стопанство и всичко за него", организирано от "Добрички панаир" АД, предаде репортер на "Фокус"

"Разбира се, че Добруджа трябва да бъде и като признание, и богатство на цяла България. Знам колко са трудни годините за различните земеделски производители, но вярвам, че единствено и само обединени ще можем да постигнем общите цели, а именно - да запазим богатството на Южна Добруджа". С тези думи кметът на Добрич приветства гости и изложители и пожела "На добър час!" на 31-то издание на форума. Той продължава до 2 септември в Спортен комплекс "Простор". 

Тази година е представена едрогабаритна и малогабаритна техника, строителни инструменти и машини, електрическа, акумулаторна и бензинова техника, различни видове и марки прикачен и навесен инвентар, агродронове, семена, препарати за растителна защита и др.

За първи път на изложението се представя фирма от Гърция. Тя оперира на гръцкия пазар и на Балканите в производство и търговия с торове, фуражи, ориз и посадъчен материал. Научните институти са представени от местния Добруджански земеделски институт край Генерал Тошево.

Жулиета НИКОЛОВА