Вандалските прояви, при които граждани умишлено повреждат различни пътни съоръжения, не са рядкост в Търновска област. Това каза в предаването "Цветовете на България“ на "Фокус“ директорът на Областно пътно управление – Велико Търново инж. Венцислав Ангелов. Той уточни, че последният пример е само от преди няколко седмици.

"Все още неизвестни за нас извършители бяха срязали с флекс стойките на пътни знаци, които показваха, че в участъка движението е ограничено за пътни превозни средства над 12 тона. Това е много опасно. Ние предприехме мерки - подали сме сигнал към съответните институции и от наша страна сме възстанови знаковото стопанство, за да избегнем инциденти. Вандализъм има и аз затова приканвам всички хора, ако забележат нередности, да подадат сигнал или към нас, или на тел. 112“, каза още инж. Ангелов.

Той допълни и, че областта е готова да посрещне зимата. Всички належащи ремонти са приключили, там, където е било необходимо, пътната маркировка е освежена, подменени са и изпочупени знаци и мантинели. Почистени са всички храсти и клони, за да се осигури добра видимост.

ОПУ-Велико Търново поддържа 937 км. републикански пътища. За тяхната обработка срещу заледявания са осигурени 13 хиляди тона пясък и 3,5 хиляди тона сол, като 80% от тези инертни материали са разпръснати по опорните пунктове в региона. Пътищата ще чистят общо 73 машини.