Кметът на район "Младост" в София инж. Ивайло Кукурин публикува отчет за работата му през периода 30.09 - 06.10. Публикуваме го без редакторска намеса:

На 01.10.2024 г. в двора на 82 ОУ "Васил Априлов“ беше открита новата учебна година в "Детско полицейско управление“. Програмата "Детско полицейско управление“ е предназначена за обучение на деца от начален и прогимназиален етап, като идеята е децата, забавлявайки се, да получат нови знания и умения.

Извършихме контрол по изпълнението на ремонтните работи по инфраструктурата. Основната цел беше те да се извършват в кратки срокове, поради което се наложи и работа в натоварени часове. Въпреки дискомфорта, вярваме че този подход е в правилна посока.

Проведохме съвместна среща с ръководството на 07 РУ, където обсъдихме организацията на предстоящите избори. Стремим се да създадем така организацията, че да се гарантира комфорта на гражданите, както и оптимизация на дейностите на секционните комисии.

Участвахме в среща и презентация по Проект "Питай обществото“. Резултатите, които видяхме от проведеното от тях проучване ни радват, защото голяма част от гражданите се вълнуват от случващото се около нас и все повече имат желание да участват в подобряването на градската среда. Отново напомняме, че добър инструмент е участието в "Гражданските бюджети", чиито срок е до 30.10.2024 г.

През седмицата започна дългоочакваната подмяна на контейнери за смет в ж.к. "Младост 3" и ж.к. "Младост 1А", като изпълнителят започна поетапно да заменя старите контейнери и да поставя нови тип "Норд", които са с по-голям обем и дават възможност за затваряне и минимално разпиляване на боклука. Апелирам всички отпадъци да се поставят В контейнерите, а не около тях, което значително затруднява сметоизвозването.